Cornbread à la Red Rooster

Hallå i stugorna! Här öppnade sig precis himlen och regnet bara öser ner, usch vilket höstrusk! Vad passar inte bättre än att baka en sån här ruskig dag? Har ni provat cornbread någon gång? Vi provade det för första gången när vi var i New York för två år sedan och åt på Marcus Samuelssons restaurang Red Rooster, som är kända för sitt cornbread. Jag minns att vi tyckte om det riktigt mycket! Det smakar lite sött. Robert och Lisa bakade ju ett cornbread som vi åt ihop med chilin och det smakade faktiskt nästan precis som på Red Rooster 🙂 Så prova detta, kan ju ätas för sig själv också!

Cornbread

Cornbread à la Red Rooster

2,25 dl vetemjöl
2,25 dl majsmjöl
2 tsk socker
2 tsk bakpulver
1 tsk torkade aleppo flakes eller paprika (kan uteslutas)
0,5 tsk salt
1 ägg
2,25 dl gräddfil
0,75 dl buttermilk (recept finns längst ner på sidan) eller fil
2 tsk olivolja
smör att pensla det nygräddade brödet med
flingsalt

Sätt ugnen på 200°C. Blanda vetemjöl, majsmjöl, socker, bakpulver och ev. aleppo flakes i en bunke. I en annan bunke, vispa samman ägg, gräddfil, buttermilk eller fil samt olivolja. Blanda samman de båda bunkarna till en jämn smet. Smörj en brödform och häll i smeten. Grädda i ca 22-25 minuter eller tills ytan blir gyllene. Pensla brödet med smör och strö över flingsalt. Servera med honungssmör.

Buttermilk, 2,25 dl

2,25 dl standardmjölk
1 msk färskpressad citronsaft

Blanda ihop mjölken med citronen och låt det stå i ca 10-15 minuter, färdigt!

 

Lämna ett svar