God och enkel kanatarellsås

Hej!! Long time no see… Jag har inte gett upp bloggen, bara tagit en liten ofrivillig paus. Jag har tyvärr inte mått så bra senaste veckorna och min matlagning har inte varit så inspirerande. Nu ser jag iaf ljuset i tunneln och hoppas på att jag ska lägga lite mer tid i köket 🙂
Hösten är ju kommen och brrr vad kallt det har blivit! Känns som om det bara slog om igår. Vad passar inte bättre än mustiga grytor och svamp så här till de kalla årstiderna?! I helgen lagade vi skogens guld, kantareller, finns det något godare?? Vi stekte varsin köttbit och gjorde en god sås på kantarellerna till, hur enkelt och gott som helst!

Kantarellsås Enkel kantarellsås

Kantarellsås, ca 4p

200 g kantareller
2 msk smör
1 schalottenlök
3 dl vispgrädde
1/2 msk soja
salt och peppar

Rensa svampen och dela större svampar i mindre bitar. Stek först utan fett i en panna på medelvärme så att vätskan släpper lite, tillsätt sedan smöret samt fint hackad schalottenlök. Låt fräsa tills löken blir glansig, tillsätt sedan grädde och soja, smaka av med salt och peppar. Låt puttra på låg värme medan köttet steks. Servera gärna med potatis som såsen kan sugas upp med 🙂

Lämna ett svar