Bantorget 9 i Lund

Hej!! Jag får ursäkta mig varje gång jag bloggar nu för att jag är så dålig på att uppdatera 🙁 Det är mycket som händer i livet just nu så det finns rimliga förklaringar, jag lovar att det kommer bli bättre! Jag ska inte lägga ner om ni tror det 🙂
För några veckor sedan avslutade jag och Krille semestern med restaurangbesök på den nystartade restaurangen Bantorget 9 här i Lund. En av ägarna är Carl Bodin Svensk som var med i Sveriges Mästerkock. En mycket trevlig restaurang som jag varmt kan rekommendera om ni vill ha något nytt och spännande! Alla rätter serveras som ”mellanrätter”, alltså större än en förrätt men mindre än en varmrätt. Vi åt fyra rätter var och blev ordentligt mätta.
Alla bilder är tagna med mobilen…
Amuse buoche
Amuse bouche – torkat ankskinn som var riktigt gott!!, kycklinglevermousse, marinerad gurka och det lilla knäcket bestod av bl.a. fermenterad kantarell. Trevlig start på middagen!
Bröd och smör
Smaskigt bröd och smaksatt smör
Råbiff Bantorget 9
Krilles första rätt: Råbiff med marinerad rättika, havtorn, hårdost och gräslöksemulsion. Riktigt gott, särskilt med havtornen till.
Brax Bantorget 9
Brax med enesås, kantarellmousseline och rå kantarell. Också mycket gott med en fisk som bara smälter i munnen.
Bouquet garni på bönor
Som rätt nr. 2 tog vi båda
Bouquet Garni på bönor och vilda blad med dragonsmör och seg surdeg. Den här rätten var väl den vi var minst nöjda med, den var ändå god men inte så spännande och lite för syrlig i vår smak. Färska bönor är alltid jättegott men inget slår lite smör och flingsalt 😉
Oxhjärta
Rätt nr. 3, som vi båda valde, bestod av Oxhjärta med mogna körsbär, varm bondbönegröt och kantareller. Det var ju spännande att testa oxhjärta då ingen av oss ätit det tidigare, dock inget jättemört kött men annars gott. Det serverades i mycket tunna skivor för att kompensera. Körsbären till var riktigt gott! Kanske ingen rätt jag beställer igen men roligt med något nytt!
Hökokt grädde med färska bär
Som avslutning på kvällen tog vi två olika desserter, ovan en dessert med färska bär, hökokt grädde samt svarta marsmallows. Den smakade verkligen hö! Gott och roligt.
Lavendeltarte
Den andra desserten vi delade på var lavendeltarte med citron och bränd maräng. Ungefär som en cheesecake med smak av lavendel. Det var en jättegod efterrätt men botten på kakan gjord som klassisk chessecakebotten känns lite uttjatad…

Jag kan varmt rekommendera att gå till Bantorget 9 och jag går gärna dit igen! Servisen var top notch!

 

Lämna ett svar