Fyllda potatishalvor – ”potato skins”

Sista dagen på semestern… Idag är vädret lite sisådär så det blir kanske till att slappa ordentligt innan allvaret börjar igen 😉 Alltså ladda med filmer i soffan 🙂 Vi fick iaf en superbra avslutning på semestern igår då vi provade en ny restaurang i stan, ska berätta mer om den senare… Jag måste iaf dela med mig av dessa fyllda potatishalvor som vi åt till Beer Can Chicken, de är ju galet goda! Jag fick inspiration från USA då många restauranger där serverar ”potato skins”. De går ju att fylla med lite vad som helst om man vill variera sig men denna kombon blev svårslagen 😉

Fyllda potatishalvor "potato skins"

Potato skins, 6  p

6 st mindre bakpotatisar
1 dl fet crème fraîche
1,5 dl blandad ost (typ parmesan och sture)
1 pkt bacon
salt och peppar
gräslök

Sätt ugnen på 200 °C. Dela potatisarna i halvor och ställ in i ugnen i ca 40 minuter eller tills de blir mjuka. Skär baconet i mindre bitar och knaperstek i en panna, låt rinna av på hushållspapper. Ta ut potatisorna ur ugnen och låt svalna något så att de går att hantera. Gröp sedan ur de mesta av innanmätet ur potatisarna, utan att skalet går sönder, och lägg det i en bunke. Mosa ihop potatisen i bunken och blanda med crème fraîche, 1 dl riven ost, baconet, hackad gräslök, lite salt (smaka av så att det inte blir för salt!) och peppar. Lägg blandningen i de urgröpta potatisskalen och toppa sedan med resterande ost. Ställ in i ugnen i ca. 20 minuter eller tills det får fin färg.

Ett svar på ”Fyllda potatishalvor – ”potato skins””

  1. Lät crazy good! Måste prova.

Lämna ett svar