Korvpita med fruktig salsa och fetaostkräm

Hej! Nu har precis Sandra, Arvid med barn lämnat oss. Vi har haft det supermysigt 🙂 Det är tyvärr alldeles för sällan vi ses men det är alltid lika roligt när vi väl gör det! Vi har mest hängt här hemma i trädgården, vi gjorde iof ett försök till utflykt igår men regnet bara hällde ner så det blev rätt så misslyckat och vi åkte snabbt hem igen. Idag har vi iaf varit en sväng i Lomma hamn och ätit stekt sill (strömming) och ätit god glass från Lomma glassfabrik, en bättre lyckad utflykt!
Mat har vi ätit också, bl.a. korvpita med fruktig salsa och fetaostkräm. Det är så himla gott så ni måste bara prova det!! Vi åt det även förra veckan ihop med Krilles familj och jag gör det gärna fler gånger! Inspirationen fick vi från Expressens Mitt kök. Perfekta semestermaten!!

Korvpita Fetaostkräm och fruktig salsa

Korvpita med fruktig salsa och fetaostkräm, 4 p

6 smakrika korvar, typ chorizo
8 pitabröd
bladsallad
grillspett
—-
1 mango
1/4 vattenmelon
1 röd chili
1/2 röd lök
1 msk honung
1 lime
salt och peppar
1 kruka koriander (vi hade den vid sidan av då vissa inte gillar koriander)
——-
1 pkt fetaost
3 dl crème fraîche
1 msk honung
salt och peppar

Sätt igång grillen (eller stek korven). Hacka mangon och vattenmelonen i mindre tärningar, hacka rödlöken och chilin fint. Blanda samman allt och pressa över lime och smaka av med honung, salt och peppar. Ställ in i kylen. Mixa crème fraîche, fetaost och honung med en satvmicer, smaka av med salt och peppar, ställ in i kylen. Skär korven i sneda skivor och trä på grillpinnar så att de får maximal grillyta, grilla till fin färg. Värm pitabrödet i ugnen. Lägg sedan upp så att alla kan fylla sina egna bröd med sallad, korv, fetakräm och salsa.

Nu kommer min kompis Ellen på besök, så vi får höras mer en annan dag 🙂 Kram!!

Lämna ett svar