Bästa receptet på Frozen Margaritas!

God morgon!! Lördag idag och varför inte börja helgdagen med en Frozen Maragarita?! Haha, eller iaf köpa ingredienser till kvällen. Igår kom mina kusiner med respektive på besök och vi bjöd på mexikansk mat med margaritas som fördrink 🙂 Receptet kommer från min familjs vän Mette som vi lärde känna i Abu Dhabi, jag bodde där som tonåring. Jag tror inte att hennes recept innehåller sockerlag men det tillsatte jag för att den inte skulle bli för stark och syrlig, ja, det blev en riktig hit!!

Frozen Margaritas

Frozen Margaritas, 1 kanna (räcker till 6 drinkar)

1 dl färsk limesaft (ca. 3 lime)
1,5 dl tequila
0,5 dl cointreau eller tripel sec
sockerlag (0,5 dl socker och 0,5 dl vatten)
2 ispåsar

Koka först sockerlag, antingen i kastrull eller micron och låt det svalna. Pressa ur lime i en blender och tillsätt tequila, cointreau, sockerlag samt is och kör tills isen har krossats. Dra en limeklyfta runt varje glaskant och doppa sedan kanten i socker eller salt. Drick genast!

Nu ska vi äta frukost här, hoppas ni får en fin lördag 🙂 Kram

Lämna ett svar