Tortillas med coca cola-färs och het mangosalsa

Hej!! Eftersom jag inte bloggat så mycket på senaste så kompenserar jag med två recept idag 😉 Till middag idag åt vi tex mex mat med inspiriation från Jonas Crambys recept. Jag gjorde dock en snabbvariant som säkerligen inte är i närheten av originalet men blev gott iaf! Istället för långkokt fläskkarré stekte jag snabbt ihop köttfärs med ungefär samma kryddor, jag ska absolut testa den riktigta varianten någon gång då jag tror att det blir något utöver det vanliga. Men i denna hetta som ligger över oss orkar man kanske inte stå i köket så länge, då passar det utmärkt med denna snabba och goda middag!

Tortillas med coca cola-färs och het mangosalsa
Använd minitortillas, räkna med 2-3 (vissa äter säkert fler..) tortillas per portion.
Coca cola-färs, 2-4p

500 g köttfärs (bland eller nöt)
1 hackad vitlöksklyfta
saften från 1/2 lime
saften från 1/3 apelsin
3 msk coca cola
2 tsk soja
1 tsk chilipulver
1 tsk oregano
salt
vitpeppar och svartpeppar

Stek köttfärsen tills den får färg i tex lite smör. Hacka vitlöken fint och stek med färsen. Krydda med chili, oregano, salt samt vit- och svartpeppar. Pressa i lime- och apelsinsaft och häll i colan. Låt puttra ca 10 minuter.

Het mangosalsa, 4 p

1 mogen mango
1 röd chili
1/2 röd lök
saften från 1 lime
salt och peppar
en näve färsk koriander

Skala och hacka mangon i små tärningar. Hacka rödlök och chili fint. Hacka koriandern. Blanda allt i en skål med saften från limen och salt och peppar. Ställ in i kylen fram till servering.

Lägg lite färs i varje tortilla, toppa med mangosalsan och lite korianderblad. Passar perfekt med en kall ljus öl till 😉

Lämna ett svar