God varm grillsås

God morgon eller god förmiddag! Det blir lite senare morgonar nu på semestern 😉 Det är ju så det ska vara! Vi har haft fullt upp under första semesterveckan med besök av Krilles bror med familj och helgen har vi spenderat med att inhandla saker och fixa med huset. Hela nästa vecka kommer vi också att ha besök så det gäller att fixa medan vi kan. Det är så mysigt att kunna ha nattgäster utan att trängas med madrasser i vardagsrummet. Imorgon kommer min vän Sandra med familj och det ska bli sååå kul!! Längtar jättemycket! Vi har ju inte setts på jättelänge och jag har inte ens träffat det senaste tillskottet i familjen, lilla Edda, det ska bli så mysigt att få snusa på bebis 🙂
Äta har vi gjort en hel del under semestern och mycket grill har det blivit! Igår grillade jag middag till mig och Krille medan han snickrade ihop lite möbler 🙂 Det blev kyckling, majs och en fantastisk grillsås som kommer från Krilles, tyvärr bortgångna, släkting Vanja. Den är varm till skillnad från de flesta andra såser man äter till grillat men den rekommenderas starkt, dessutom är den jättelätt att göra och den räcker till många 🙂

Grillsås
Så härligt det är att kunna sitta ute hela kvällar, det blir ju aldrig kyligt!

Vanjas varma grillsås, 6-8p

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossad tomat
1 tsk timjan
1-2 tsk tsk sambal oelek (ta efter smak)
2 dl crème fraîche (fet)
salt och peppar

Hacka lök och vitlök, stek i en kastrull i lite olja tills den blir glansig. Tillsätt tomat, timjan, sambal, crème fraîche och salt och peppar. Låt puttra ca 10 minuter på svag värme. Smaka ev. av med mer salt och peppar. Servera till grillat.
Varm grillsås

Nu ska jag fortsätta att bygga ihop en bokhylla och sen kanske det får bli en tur till havet, sjukt svettigt ute (och inne)! Ha en fin söndag. Kram

Lämna ett svar