Somrig sallad med physalis

Hej! Vilken helg! Helt underbart väder! Ni som gick på semester i fredags är lyckosamma, vi har två veckor kvar… Njutit av helgen har vi iaf gjort, igår var vi på Bröllop för Krilles kusin och det var jättetrevligt. Festen hölls i Bösmöllan, en gammal mölla som ligger vackert vid Kävlingeån. Jag får återkomma med bilder därifrån 🙂
Idag har vi påtat i trädgården och lyssnat på Fredrik Wikinssons sommarprat i skuggan under markisen, dock somnade jag så jag får väl lyssna om det senare 😉 Mina föräldrar var precis här en sväng och jag bjöd på kycklingspett och somrig, vacker sallad. Physalis i sallad är verkligen en hit, vilket iof de flesta frukter är.
Somrig sallad med physalis Grillade kycklingspett och sallad

Somrig sallad med physalis, 4 p

1 pkt med blandade salladsblad
1/2 pkt cocktailtomater
1/2 burk fetaost i olja
1 pkt physalis
ätbara blommor
4 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk persiljad
salt och peppar

Skär tomaterna i skivor och lägg upp allt på ett fat. Blanda olja, vinäger, persiljad, salt och peppar och ringla över.

Nu ska vi måla en vägg i köket som vi inte vill behålla lila-rosa…

Ett svar på ”Somrig sallad med physalis”

  1. Vilken fin blogg! Jag brukar ha jordgubbar i salladen

Lämna ett svar