Pot de Crème au chocolate eller chokladsås…

God morgon!! Idag ska vi på bröllop, tjohooo!! Älskar att gå på bröllop 🙂 Det är Krilles kusin som ska gifta sig. Det är ju verkligen rätt dag att gifta sig vädermässigt då det lovas sol och 25°C. Dagen till ära tänkte jag bjuda på en ”romantisk” efterrätt som jag gjorde förra lördagen, nämligen Pot de Crème au chocolate. Receptet är Leilas och jag vet inte om det stämmer då krämen snarare blev en tjockare sås… Jag använde mjölkchoklad istället för mörk choklad men jag tror inte att det är orsaken. Gott blev det iaf och jag använde faktiskt det som blev över som lyxig chokladsås till glass och frukt! Nästa gång jag gör den här efterrätten ska jag höja temperaturen  på ugnen till 150°C, precis som när man gör en crème brûlée.

Chokladkräm
Om någon vill ha receptet så kommer det här:

Pot de Crème au chocolate, 12 st små koppar (espresso)

2 dl mjölk, 3%
3, 5 dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljoulver eller 1 vaniljstång
200 g mjölkchoklad eller mörk choklad 60%
6 ekologiska äggulor

Sätt ugnen på 100°C (jag tror 150°C blir bättre!). Koka upp mjölk, vispgrädde, strösocker och vaniljpulver eller frön från en vaniljstång. Ta sedan av från värmen. Hacka chokladen och rör i den i den varma gräddmjölken. Separera äggen och vispa sönder äggulorna. Vispa sedan i chokladmjölken i en fin stråle i äggulorna. Fyll sedan espressokoppar eller andra ugnståliga formar med smeten och ställ i en djup ugnsplåt. Häll i varmt vatten i plåten så att de täcker formarna till hälften. Grädda i mitten av ugnen i ca 1,5 timme eller tills krämen är lite dallrig när man skakar på den. (Jag grädde dem i 2 h på 100 grader men de blev ändå helt rinniga…) Låt de sedan svalna helt och ställ sedan in i kylskåp. Servera sedan med vispad grädde och bär (eller som chokladsås, hihi).

Nu ska jag försöka leta upp något att ha på mig på bröllopet, jag har inte haft tid att köpa något nytt så det får bli någon klänning jag använt på tidigare bröllop… lite trist men men.. Hoppas ni kan njuta av det fina vädret!! Kram

Lämna ett svar