Basilikatzatziki

Hej härliga fredag! Det verkar bli en fin dag idag 🙂 Jag ska nog lägga mig i trädgården och sola lite innan jag ska bege mig till jobbet för ett kvällspass… men först lite om gårdagen:
Igår hade jag min fina vän Erica här. Vi grillade, drack vin och snackade, en riktig tjejkväll med andra ord 🙂 Jag har tyvärr inte lärt mig att grilla så bra än men jag får väl ge det några gånger… det blev lätt brända grillspett (som ändå blev goda) med somrig sallad och basilikatzatziki – vilket är tzatziki utan gurka men med basilika och citronskal, superfräscht 🙂

Grillat Basilikatzatziki

Basilikatzatziki
, ca 4-6 p

1 liten burk turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
1/2  kruka färsk basilika
skalet från en citron
salt och peppar

Blanda riven/pressad vitlök med yoghurt, hackad basilika, rivet citronskal (ej det vita på citronen!), salt och peppar. Låt stå i kylen fram till servering. Gör den gärna ett par timmar innan så smakerna hinner sätta sig, annars går det även bra att servera direkt!

Grillspetten bestod av fläskytterfilé, färsk salciccia och svamp, vi grillade även färsk knipplök på sidan om. Salladen innehöll blandade salladsblad, cocktailtomater, rädisor, jordgubbar och fetaost i örtolja. Gott och fräscht med kött och grönsaker!

Nä, nu ska jag gå ut. Hoppas ni får en fin dag! Kram

Lämna ett svar