Het räkgryta med mango och avokado

Hej! Snart vankas det nationaldag. Hur firar ni den?? Själv så jobbar jag hela kvällen, så jag får fira med mina kollegor på jobbet. Jag kanske måste baka något gott tills dess 🙂 Sen dagen efter på Pingstafton ska vi till Småland på bröllop!! Det ska bli sååå kul, älskar bröllop!! Största bekymret är att jag inte vet vad jag ska ha på mig… jag kanske får återanvända någon av förra årets bröllops-outfits 😉

Ikväll sitter jag däremot ensam då mannen har övergivit mig för sin bror. Jag gråter inte för det, jag passar istället på att äta räkor 🙂 Jag lagade en så jäkla god räkgryta precis som ni bara måste prova! Jag är faktiskt riktigt nöjd med min improvisation i köket idag!

Het räkgryta

Het räkgryta, 2-3p

1/2 liten gul lök
1/3 röd chili
1/2 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
3 dl vispgrädde
1 hönsbuljongtärning
1 avokado
1/2 mango
100 g mozzarella
en näve hackad färsk basilika
200 g handskalade räkor

matvete (eller ris, pasta eller vad ni vill)

Koka matvetet enl instruktioner på paketet. Hacka löken, samt finhacka chili och vitlök, stek i lite smör i en stekpanna tills det blir glansigt. Klicka i tomatpuré och fortsätt steka i ca 1 minut. Häll på grädden och lägg i buljongen, sänk värmen till strax under medelvärme och låt det puttra i några minuter. Hacka avokado och mango i cm-stora bitar, tillsätt i grytan. Smula sönder mozzarellan och lägg ner i grytan, samt basilika, tillsätt sist räkorna precis innan servering. Räkorna får inte koka mer en någon minut, då blir de sega! Smaklig spis!
Het räkgryta med mango och avokado

Nu ska jag återgå till Sveriges yngsta mästerkock 🙂 Kram

Lämna ett svar