Chilikryddad korv och gräddstuvad vitkål

Hej vänner! Har ni haft en bra helg? Det får jag väl påstå att vi har haft, trots allt slit med packningen. Vi har som tur är hunnit njuta en del av det fina vädret med vin och vänner också 😉 Jag känner mig inte direkt utvilad efter fyra dagars ledighet, där av den ”slappa” maten till middag idag: Chilikryddad falukorv och gräddstuvad vitkål 😛 Gott var det iaf, jag älskar verkligen gräddstuvad kål! Det passar bra till det mesta och är ett perfekt substitut till pasta/potatis. Nu finns det ju fin färsk vitkål i butikerna också, det gör ju inte saken sämre 🙂 Vi åt den som sagt ihop med falukorv, inte det roligaste och bästa proteinkällan men den känns lite roligare med lite heta kryddor på…

Chilikryddad korv och gräddstuvad vitkål

Chilikryddad korv med gräddstuvad vitkål, ca 4-6p

1 ring falukorv
paprikapulver
chilipulver

1 huvud färsk vitkål
2 dl vispgrädde
salt och peppar
paprikapulver

Skär korven i tunna skivor och dela på kvartar. Krydda rikligt med paprikapulver och chilipulver, stek tills den får fin stekyta i lite smör. Hacka under tiden kålen i cm-stora bitar och stek i lite smör i en stor stekpanna tills den blir lite mjuk och får lite färg. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Häll över grädden och låt puttra ca 10 minuter.
Nu ska jag mumsa på lite vattenmelon innan sängen kallar. Ha det fint 🙂

Lämna ett svar