God granola/müsli med kokoschips

God kväll gott folk! Jag är precis hemkommen från ett svettigt pass på gymmet, svettades säkert två liter! Fräscht… men skönt 🙂 Fast än det ibland känns jobbigt att gå till gymmet, mår man alltid så jäkla bra när man går där ifrån. Ja, nog om det… Idag har jag också tillagat en müsli eller granola som blev så himla god! Den går nästan att äta rakt upp och ned utan fil eller yoghurt, det kanske beror på att jag tog i lite mer honung än jag brukar 😉 Prova nu denna! Ni kommer inte att bli besvikna. Just det, istället för kokosflingor använde jag råa kokoschips, alltså hyvlad kokos, så mycket godare!

Granola/müsli med kokoschips

Granola/müsli med kokoschips

2 dl havregryn
1 dl mandel
1 dl hasselnötter
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön
2 dl råa kokoschips
1/2 dl olja (solros eller raps)
2 dl vatten
1 dl honung

Sätt ugnen på 200°C. Hacka nötterna grovt, blanda alla frön, nötter och kokos i en bunke. Blanda olja, vatten och honung och häll det sedan över nötblandning, rör runt så att det fördelar sig jämnt. Häll ut på bakplåtspapper och fördela müslin över hela. Stoppa in i ugnen i ca 30 minuter men ta ut var 5:e minut och rör runt så att det inte bränns. Ta sedan ut plåten och låt svalna. Lägg i burk med lock.

Müslin passar perfekt att äta ihop med massa god skivad frukt och lite fil som jag åt i morse (dock med annan müsli):

Frukt, fil och müsli
Vattenmelon, persika, fil, blandad müsli, hasselnötter, valnötter, russin och råa kokoschips. Mums!!

Nu ska jag kolla de sista avsnitten på Walking Dead, ha en fin kväll! Puss

Lämna ett svar