Krispig kyckling och ugnsrostade rödbetor med chrèvre

Vilken helg jag har haft! Vi hade möhippa för min ”gamla” kursare Madde i lördags. Så tidigt i lördags morse körde jag upp till Karlskrona och kom hem rätt så sent igår kväll, därav min frånvaro här 😉 Vi hade jättekul på hippan och Madde verkade väldigt nöjd 🙂 Jag får blogga mer om det vid ett senare tillfälle.
Nu, lite mat! Jag svängde ihop lite kyckling och rödbetor idag, kycklingen panerade jag i västerbottenost och mandelmjöl och det blev hur gott som helst, krispigt och smakrikt!! Mandelmjöl är ju nyttigare än ströbröd (som jag brukar använda när jag panerar) och jag kände inte någon skillnad i smak 🙂 Jag gjorde skivade rödbetor med chèvre till, dock stod de inne i ugnen några minuter för länge men smakade ljuvligt ändå 😉 Kycklingen kan ju även ätas ihop med sås och potatis eller varför inte skiva upp i mindre bitar och ha i en sallad?! Den rekommenderas starkt!!

Krispig kyckling och rödbetor med chèvre

Krispis kyckling med västerbottenost
Krispig kyckling, ca 4-5p

1 kg kycklingfilé
2 ägg
ca 3 dl riven västerbottenost
ca 1,5 dl mandelmjöl
salt och peppar
smör till stekning
(plastfolie)

Börja med att rensa filéerna från ev hinnor etc. Dela eventuellt på filéerna om de är stora. Lägg lite plastfolie över en  filé på skärbrädan och banka sedan med t.ex. en stekpanna så att kycklingen blir platt, upprepa med resten av bitarna. Salta och peppra runt om. Vispa ihop äggen på en tallrik och blanda riven ost och mandelmjöl på en annan tallrik. Doppa först kycklingarna i ägget och sedan i osten, stek sedan i en rejäl klick smör tills kycklingen är helt genomstekt (går rätt så snabbt då den är tunn).
Ugnsrostade rödbetor med chèvre

Ugnsrostade rödbetor med chèvre, ca 4-5p

1 kg rödbetor
200 g chèvre
honung
salt och peppar
olivolja

Sätt ugnen på 200°C. Skala rödbetorna och ta bort ev fula bitar. Skär i tunna skivor och lägg i en stor ugnsform med lite olivolja i botten. Ringla över lite mer olja och salta och peppra. Smula över osten och ringla över honung, ställ in i ca 20-30 minuter i ugnen eller tills det fått rejält med färg och rödbetorna är mjuka (jag råkade ha inne min 40 minuter!! lite väl mörk, men god)

Krispig kyckling och ugnsrostade rödbetor med chèvre

Nu ska jag och Krille till gymmet och köra lite benträning…jag kommer att dö men det ska bli kul! Äntligen börjar träningsrutinerna återvända 🙂 Hoppas ni har en bra måndagskväll! Puss

Lämna ett svar