Färsk sparris med brynt smör och rostade hasselnötter

Hej! Jag måste titta in här igen. Jag åt en såååå god förrätt precis!! Ni måste bara prova detta! Sparris med brynt smör och rostade hasselnötter. Smöret smakar lite kola-nötaktigt vilket passar extra bra ihop med hasselnötterna, MM…mmmm! Jag dör så gott! Bland de snabbaste förrätterna du kan göra dessutom!

Färsk sparris med brynt smör och rostade hasselnötter Färsk sparris med brynt smör och rostade hasselnötter

Färsk sparris med brynt smör och rostade hasselnötter, till 2p:

50 g smör (riktigt!!)
en näve hasselnötter
ett knippe färsk grön sparris

Börja med att rosta hasselnötterna i en het torr stekpanna tills skalet börjar lossna något. Ta bort från värmen, gnugga bort de skal som lätt faller av, det gör inget om en del sitter kvar, hacka de sedan lite grovt. Koka upp vatten och salt i en traktörpanna, en stekpanna med hög kant, och koka sparrisen i ca 3-5 minuter (beroende på tjocklek). Lägg undertiden smöret i en kastrull och sätt på hög värme, låt det puttra ordentligt, sväng runt kastrullen så att det fördelar sig jämnt, när det börjar bli lite brunt och ett skum bildas är det färdigt, det går rätt snabbt. Ta bort skummet. Lägg upp sparrisen på ett fat, häll över det brynta smöret (OBS! ej bottensatsen) och hackade rostade hasselnötter. Servera direkt!

Lämna ett svar