Pasta med citron, basilika, champinjoner och kyckling

Hej! Har precis avnjutit tisdagens middag som blev en rätt från Gomorron på SVT, nämligen pasta med citron, basilika, champinjoner och kyckling. Superfräscht och gott var det! Dock blev såsen lite grå vilket nog berodde på att champinjonerna var väldigt mörka under hatten… Eftersom vi inte äter så mycket pasta och liknande till vardags hade vi LowCarb-pasta till, vilket fungerade utmärkt! Har ni provat LowCarbpasta?? Jag tycker den är helt ok för att vara ”nyttig”, men såklart är rikigt pasta överlägsen 🙂
Pasta med citron, basilika, champinjoner och kyckling

Såhär gjorde jag:

Pasta med citron, basilika, champinjoner och kyckling, ca 6p

1 kg kycklingfilé
200 g champinjoner
1 vitlöksklyfta
2 ekologiska citroner
1 burk mascarpone (250 g)
1 kruka basilika
salt och peppar
1 pkt pasta (LowCarb om du äter lite nyttigare, annars vanlig)

Sätt ugnen på 200°C. Skiva champinjonerna tunt, skala och mosa vitlöken med sidan av knivbladet. Lägg svamp och vitlök i en stekpanna och slå på lite vatten så att det precis täcker och låt sjuda i ca 5 minuter. Ansa under tiden kycklingfiléerna och dela varje filé på 2-3 bitar, salta och peppra och bryn i lite smör eller olja så att de får fin stekyta. Sila av champinjonspadet ner i en ugnsfast form (spara champinjonerna till senare), lägg även i mascarponen, rivet citronskal samt den brynta kycklingen, ställ in i ugnen tills kycklingen uppnår en temperatur på minst 60°C (eller tills köttet inte längre är rosa). Koka pastan enl. anvisning på paketet. Ta sedan ut formen och ta ur kycklingen från såsen och skär i mindre bitar. Mixa såsen med stavmixer så att den blir slät, smaka av med salt, peppar och citronsaft. Hacka basilikan och blanda ner i såsen tillsammans med kycklingbitarna, champinjonerna och den färdigkokta pastan. Servera med sallad.

Pasta med citron, basilika, champinjoner och kyckling

Nu är det tid för träning igen 🙂 Har sjuketräningsvärk i benen sen igår så det får bli fokus på överkroppen idag 😉 Hoppas ni har en bra kväll 🙂 Kram

Lämna ett svar