Kikärtsbiffar med västerbottenost och persilja

Här ligger jag nerklubbad i soffan… Är helt färdig efter arbetsdagen, kanske det beror på att jag knappt sov en blund inatt 🙁 Hatar att inte kunna sova! Som tur är brukar jag inte ha det problemet, jag är snarare som Homer Simpson  och somnar innan kudden nås…
Innan jag däckade här så lagade vi iaf lite middag och inte en dålig sådan 😉 Vi körde på vegetariskt idag, nämligen biffar på kikärtor smaksatta med bl.a. västerbottenost och persilja. Gott!!

Kikärtsbiffar med västerbottenost och persilja

Kikärtsbiffar med västerbottenost och persilja, ca 4-5 p

3 burkar konserverade kikärtor
1 gul lök
1 näve hackad persilja
1 dl riven västerbottenost
1 tsk sambal oelek
2 ägg
1/2 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar
olja att steka i

Skölj av kikärtorna i en sil och lägg dem sedan i en bunke. Mixa ärtorna ihop med ägg med en stavmixer. Hacka löken fint och stek tills den svettas och tillsätt i kikärtsröran. Tillsätt persilja, riven ost, sambal, vinäger samt ordentligt med salt och peppar. Forma till biffar och stek i ordentligt med olja, hantera biffarna varsamt då de lätt går sönder! Servera med sallad och tzatsiki. Vi hade salladsblad, gurka, tomat, rödlök, oliver och fetaost i vår sallad 🙂

Kikärtsbiffar

Lämna ett svar