Tacogratäng

God morgon!! Idag mår jag faktiskt bra, wooohhooo!!! Nu har jag bara lite ont i ryggen, antagligen på grund av allt sängliggande. Så idag blir det en promenad för att få igång cirkulationen i kroppen, mår inte bra av att vara så stilla. Tyvärr verkar solen ha gömt sig men det får väl gå ändå 😉
Igår hade sambon och jag fredagsmys med tacos som alla andra!? Vi åt det i form av gratäng den här gången, supergod blev den! Crème fraîchen i gör den riktigt krämig och den smälta osten på är ju bara mmm… Vi lagade maten ihop och här får ni se några bilder på Krille ”in action”:

Krille lägger på tomaterna Tillverkning av tacogratäng Tacogratäng

Tacogratäng, 4-6p

800 g nötfärs
1 gul lök
2 påsar tacokrydda
4 dl crème fraîche
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
15 cocktailtomater eller 3 stora tomater
1 burk jalapenos (ta mindre eller uteslut helt om ni inte vill  ha den stark)
2-3 dl riven ost

Sätt ugnen på 200°C. Stek löken i lite smör tills den blir glansig, tillsätt färsen och stek tills den får färg. Tillsätt tacokryddan. När färsen är klar lägg den i botten på en ugnsform (min är ca. 20×30 cm). Blanda crème fraîchen med en pressad vitlöksklyfta, pyttelite salt och peppar, bred det sedan över färsen. Dela tomaterna och lägg ut jämnt, lägg även ut jalapenon. Strö över den rivna osten. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter eller tills osten får fin färg. Servera ihop med en sallad. Vi hade bara en vanlig ”tråksallad” med isberg, tomat, gurka och majs till, vilket dock passar mycket bra till den här rätten 🙂

Efter maten spelade vi, barnsliga som vi är, senaste Donkey Kong Tropical Freeze som hör till Wii U. Riktigt kul!! Jag älskade ju Donkey Kong till Super Nintendo när jag var liten och detta är ju liknande men mycket snyggare så klart. Det är fortfarande ett 2D-spel vilket jag gillar!
Nä, nu ska jag gå min promenad och sen gå ut på stan och hämta ut ett tyg från Morris som jag har beställt, här ska sys kuddfodral 🙂 Ha en fin lördag, Kram

Lämna ett svar