Dagens ansträngning: Pannkakor

Hej hej! Idag mår jag lite bättre än igår 🙂 Wihooo… jag hoppas att jag är lite piggare till helgen så att jag kan komma ut i det fina vädret (om det är kvar då)! Idag gjorde jag iaf en liten kraftansträngning och stekte pannkakor! Så klart lägger jag min energi på mat, vad annars?! Jag har inte ätit så mycket dessa dagar så det bådar ju gott att man känner lite hunger också 🙂 Jag tycker mitt pannkaksrecept är riktigt bra då pannkakorna lätt håller ihop, de blir frasiga och smakar ljuvligt! Jag tillsätter nämligen lite socker i min smet, vilket gör dem extra goda 🙂
Frasiga pannkakor

Pannkakor
, ca 5 st

2 ägg
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk, gärna den fetare varianten
35 g smör + ev. lite extra
en rejäl nypa salt
en rejäl nypa socker (eller 1 tsk vaniljsocker)

Knäck äggen i en bunke,häll i hälften av mjölken och vispa i vetemjölet lite i taget så att det inte klumpar sig. Tillsätt resten av mjölken och vispa till en jämn smet, vispa även i salt och socker. Om du har tid låt detta stå och dra i 20 minuter. Smält sedan smöret i stekpannan du ska använda, gärna en gjutjärn- eller kålstålspanna, häll smöret i smeten och vispa. Sätt värmen på plattan mellan medel och maxvärme. Häll i smet så att det precis täcker bottten på stekpannan och vänd pannkakan när den har stelnat. Tillsätt ev. lite mer smör innan varje ny pannkaka ska stekas så att de inte bränner fast. Server med grädde och sylt eller vad du vill 🙂
Steka pannkakor

Nu måste jag vila mig, det är helt galet att man blir så slut efter en så liten ansträngning… men jag är glad för det lilla 🙂 Ha en fortsatt fin torsdag min vänner 🙂

Lämna ett svar