Scones i muffinsformar

Morrn morrn! Trots en lugn dag igår så är jag fortfarande hur trött som helst… Solen lyser och det verkar bli en fin dag, hoppas jag piggar på mig efter en promenad i vårvädret 🙂
Till frukost igår provade jag att göra scones i muffinsformar, supersmidigt och trevligt sätt att servera på. Jag använde muffinsformar i silicon som för övrigt är en bra investering, de är inte engångs och de tål både ugn och frys. Så du kan lika gärna göra muffins som glass i dem!

Scones i muffinsformar

Scones i muffinsformar, 12 st

8 dl vetemjöl
3,5 tsk bakpulver
2 tsk socker
en rejäl nypa salt
100 g rumsvarmt smör
3 dl mjölk

Sätt ugnen på 250 °C. Blanda de torra ingredienserna. Klicka i smöret och fördela jämnt i mjölet med händerna. Häll i mjölken, 1 dl i taget, och knåda ihop degen. Den ska vara lite kletig. Lägg en boll med deg i varje muffinsform, ca 12 st. Ställ in i ugnen ca 10-13 minuter eller tills de fått fin färg. Servera med philadelphia, smör, ost, marmelad, clotted cream eller nått annat gott :)

Lämna ett svar