Crunchy granola

Hej!! Lördag eftermiddag och jag sitter lagom trött i soffan efter ett hårt benpass på gymmet och tillverkning av granola. Granolan var visserligen inta alls särskilt ansträngande att göra 😉 Jag provade att göra två olika sorter, en lite nyttigare än den andra. De smakar riktigt gott båda två, kanske att den lite onyttigare blev något mer crunchy…

Crunchy granola

Crunchy granola (den mindre nyttiga varianten)

1 dl mandel
1 dl hasselnötter
1 dl kokos
2 dl havregryn
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1 dl koncentrerad äppeljuice
3 msk honung

Sätt ugnen på 200°C. Blanda samman alla frön och nötter i en bunke. Blanda samman juice och honung och blanda med nötblandningen. Strö ut på en bakplåtspappersklädd plåt och ställ in i ugnen ca 10 min. Rör runt efter halva tiden. Kolla noga så att det inte bränns! Ta ut och låt svalna.

Granola
Den vänstra burken innehåller den nyttigare varianten.

Crunchy granola (den nyttigare varianten)

1 dl mandel
1 dl hasselnötter
1 dl kokos
2 dl havregryn
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl linfrönsamma
1 dl kokande vatten
1 tsk kanel
2 tsk stevia strö
1/2 tsk vaniljpulver (mald vaniljstång)

Sätt ugnen på 200°C. Blanda alla frön och nötter. Koka upp vatten och blanda med kanel, stevia samt vaniljpulver. Häll vattenblandningen över nötblandningen och strö ut över en bakplåtspappersklädd plåt. Ställ in ca 10-15 minuter i ugnen. Rör runt efter ca halva tiden. Ta ut och låt svalna.

Ska ni kolla melodifestivalen i kväll? Jag har faktiskt inte sett något av den i år. Jag är inget fan av det heller, men funderar om jag ska kolla i kväll iaf, bara för att få en liten dos :p Det blir dock en lugn kväll här hemma då jag ska på dessertkurs i morgon! Självaste Jan Hedh håller i kursen. Jag ser verkligen fram emot att ta del av hans kunskaper! Självklart kommer jag att dokumentera dagen så att ni får ta del av det sen! Ha en fortsatt fin lördag <3

Ett svar på ”Crunchy granola”

  1. […] blev det fil med min egna granola samt vetelevain från Södervidinge. Vetelevainen är supergott, hård och smakrik skorpa precis […]

Lämna ett svar