Kyckling i mumsig currysås

God morgon! Idag har jag en efterlängtad sovmorgon. Så jag sitter här med mitt kaffe i soffan och har på Nyhetsmorgon i bakgrunden. Älskar lååånga frukostar, tänk om man kunde ha det varje dag!
I början av veckan, närmare bestämt i måndags innan min kära sambo blev däckad i förkylning, lagade han middag åt mig 🙂 Jag hjälpte såklart till, vi lagar faktiskt oftast maten ihop men denna gången tog Krille kommandot. Det blev kyckling i currysås. Currysåsen är verkligen jättegod och smaken blir nog extra god pga buljongen man kokar med morot och lök, testa ni detta!
Kyckling med currysås

Kyckling i currysås, 4-6 p

1 kg kycklingfilé
4 stora morötter
2 gula lökar
1 liter vatten
2 hönsbuljongtärning
1 lagerblad
10 st vitpepparkorn
curry
salt och peppar
2 dl vispgrädde
2 msk smör
2 msk mjöl

Börja med att skala morötterna och dela i större bitar. Skala och dela lökarna på mitten. Koka upp vattnet med buljongtärningarna, vitpepparkorn, lagerblad samt morötter och lök, låt koka medan du gör resten av maten. Ansa kycklingfiléerna från hinnor och skär i små bitar. Stek i omgångar i en het stekpanna med lite smör, salta, peppra och krydda med curry. Kycklingen behöver endast få stekyta. Lägg åt sidan eftersom. Sila av buljongen när morötterna är mjuka. Spara buljongen samt morötterna. När all kyckling är stekt, lägg tillbaka i stekpannan och sänk värmen till ettan häll på ett par dl buljong och lägg på ett lock, så att kycklingen får koka klart. Gör sedan såsen: Smält smöret med 1 tsk curry i en kastrull och vispa i mjölet till en jämn smet på medelvärme. Häll i lite buljong i taget och låt koka upp, vispa hela tiden, det tjocknar eftersom. Vi använda ca 4 dl buljong. Tillsätt sedan grädden och låt koka upp. Är konsistensen för tjock, tillsätt mer buljong. Smaka av med ev. mer curry, salt och peppar. Servera kycklingen ihop med currysåsen, morötterna från buljongen och ris.

Ett svar på ”Kyckling i mumsig currysås”

  1. Hej! Kom precis på att jag inte tipsat dig om att det är dessertkurs med Jan Hedh i Malmö på söndag. Let´s deal kör halva priset idag. Jag och Bella ska gå. Häng på vetta! Kram

Lämna ett svar