Dessertkurs med Jan Hedh

Igår spenderade jag hela dagen i Malmö med Jan Hedh och 15 andra dessertsugna människor. Jan Hedh är bagar- och konditormästare som bl.a. är delägare i mitt favoritcafé Olof Viktors. Jan gav sina bästa tips på hur mousser, vaniljkrämer, chokladgelé, chokladdekorationer m.m. ska göras. Vi fick välja vad vi ville prova att göra utifrån en receptsamling, och jag föll för Pâte à Choux (branddeg), av degen gjorde vi Chokladprofiteroller, Mariabollar samt Eclairer. Andra gjorde Baba au Rhum, Budapestroulad med hallonparfait, Citrontarte, Chokladtarte, Bavaroise, Chokladtårta m.m. En rolig och intensiv dag 🙂
Jan Hedh visar Jan Hedh och jag
Jan visar hur vi ska fylla Mariabollarna.
Fyllning av Mariabollar
In action…
Mariabollar
Resultatet! Mariabollar består av pâte à choux med en skiva mördeg på, som sedan fylls med en blandning av vaniljkräm och grädde.
Sufflé
Några gjorde sufflé, som var fantastisk! Bland det svåraste att lyckas med.
Chokladfontän
En sån här chokladfontän skulle man haft hemma…
Jan Hedh tempererar choklad
Jan visade hur man tempererar choklad
Chokladcigarrer Chokladcigarrer Chokladfjädrar
Fina chokladdekorationer
World champion - tårta
Några gjorde en elegant tårta, som Jan vunnit i ett världsmästerskap med!
Dessertbuffé Dessertbuffé Dessertbuffé
Innan dagens slut fick vi provsmaka vad alla åstadkommit. Lagom sockerchock….

Jag hade gärna gått på fler av Jans kurser och jag får tacka min bloggkompis Nina, Den vassaste kniven, för tipset! Nina var nämligen också med på kursen, hon och jag träffades på bloggkryssningen för ett år sedan.

Nu ska jag snart iväg till jobbet, ha en fin dag mina vänner! Kram

Lämna ett svar