Moules marinières (vinkokta musslor)

God morgon!! Igår lagade jag mat ihop med min pappa. Vi gjorde bl.a. moules marinières. Sååå gott det blev! Har aldrig gjort det tidigare, men är mycket nöjd med försöket 🙂 Prova ni också, det är verkligen jättelätt och går undan.

Moules marinières

Moules marinières, 2-3 p (förrätt)

ett nät färska blåmusslor
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 dl torrt vitt vin
1 dl vispgrädde
2 nävar hackad persilja
1 tsk salt
några varv med svartpepparkvarnen
smör att steka i

Börja med att skölja musslorna och skrubba bort ev. alger och smuts. Knacka på musslor som är öppna, om de sluter sig går de att använda. Kasta alla som inte sluter sig samt trasiga musslor. Hacka löken och vitlöken fint. Fräs i smör i en stor kastrull. Släng i persiljan och låt fräsa med. Tillsätt sedan vinet och grädden, salta och peppra, låt koka upp. Lägg i musslorna och lägg på ett lock. Låt koka i ca 3 minuter, eller tills musslorna öppnat sig. De får absolut inte vara i länge, då blir de sega! Släng musslor som inte har öppnat sig. Servera genast, gärna med ett gott bröd till som man kan suga upp såsen med!
Tips! Om ni är 4-6 personer, räcker det med att tillsätta ett extra nät med musslor, blir rätt mycket sås.
Vinkokta musslor

Lämna ett svar