Himmelsk crème brûlée med mjölkchoklad

Efterrätten vi gjorde i lördags gick inte av för hackor! Crème brûlée är ju gott i sig men med mjölkchoklad i nådde den nya höjder, dessutom kul att variera den annars klassiska efterrätten. Den var sååå god. Jag satt t.om. och försökte skrapa ur det sista ur Krilles skål, haha! Ni måste prova, lova mig det!

Crème brûlée med mjölkchoklad Crème brûlée med mjölkchoklad

 

Crème brûlée med mjölkchoklad, 4 p

3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 vaniljstång
200 g mjölkchoklad (typ Marabou)
4 st äggulor
råsocker
färska hallon

Sätt ugnen på 150°C(ej varmluft). Dela vaniljstången på hälften längs med och skrapa ur fröna och lägg dem i en kastrull med stängerna. Häll i grädde och mjölk samt choklad i bitar i kastrullen. Koka upp blandningen under omrörning, var försiktig så att det inte bränns. När det kokat upp och all choklad är smält, häll över i en skål och låt svalna helt (ställ in i kylskåp). När blandningen har svalnat, vispa i äggulorna. Fördela i 4 portionsformar som tål ugn. Ta fram en ugnsplåt med höga kanter, ställ portionsformarna i den och häll på vatten i plåten så att det täcker formarna till hälften (akta så att inte vattnet hamnar i formarna). Ställ in i ugnen ca 60 minuter. Ta upp dem ur vattenbadet och låt svalna, om du ska äta dem senare täck med plastfolie och ställ in i kylen. Ställ fram ca 20 minuter innan servering. Häll ett tunt lager med råsocker på toppen av varje form och bränn med brännare så att det smälter, det bildar en knäckig yta. Dekorera med några hallon.

3 svar på ”Himmelsk crème brûlée med mjölkchoklad”

  1. Superbra recept – enkelt att göra och mycket gott!

    1. Va roligt att du gillade det!! Kram

  2. Å den här var verkligen maaaagiskt god! Kommer göras flera gånger vill jag lova.

Lämna ett svar