Ceviche med räkor

I lördgas gjorde vi ceviche, eller räkcocktail, till förrätt. Superenkelt och supergott! Dessutom nyttigt, vilket inte är fel 😉

Ceviche med räkor

Ceviche med räkor, 4p:

ca 200g handskalade räkor (efter att det skalats)
1 avokado
1/2 mango
1 lime
en näve färsk koriander
1/3 röd chili
1 vitlöksklyfta

Hacka avokado och mango i tärningar och lägg i en skål. Lägg i räkorna. Pressa i vitlöken. Hacka chilin fint och lägg i. Pressa limen och häll i saften. Hacka koriandern (spara några blad till garnering). Rör runt försiktigt och häll upp i glas. Drick ihop med något gott vitt vin eller bubbel, vi drack detta:

Prosecco

 

Måndag idag igen. Jag såg faktiskt fram emot en ny vecka, då jag känner mig motiverad att satsa lite extra på träning och kost nu! Idag har jag ätit rätt så nyttigt, kesoplättar till lunch och currybiffar med banansås och blomkålsris till middag. Återkommer med recept på båda delarna.
Just nu sitter vi bänkade i soffan och kollar repriser på Sveriges Mästerkock, har tyvärr missat några avsnitt. Jag blir alltid så matlagningssugen när jag tittar på matlagningsprogram… bra som inspirationskälla 😉 Fortsatt fin måndag!

Lämna ett svar