Kesoplättar

Eftersom jag bjöd på ett onyttigt recept tidigare idag så tänkte jag kompensera med detta recept på kesoplättar som jag gjorde här om dagen. Kesoplättarna är supernyttiga och fullproppade med protein. De äts antingen ihop med bär eller varför inte med skinka, ost, lax eller löjrom? De passar ju både som en hel måltid:frukost, lunch, middag eller bara som ett mellanmål, de fungerar utmärkt att spara i kylen och sedan värma i micron.

Kesoplättar

 

Kesoplättar, 1 p (ca 8 st små)

250 g minikeso (eller vanlig)
2 ägg
1 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
ev. en nypa vaniljpulver om du vill ha de lite sötare

Mixa alla ingredienser med stavmixer. Klicka ut små plättar i en het stekpanna med smör eller kokosfett, vänd när de fått färg. Smeten blir ganska tjock. Smaklig spis!

 

Lämna ett svar