Toad in a hole (Low carb)

Jag känner mig halvt död idag… Musten gick ur mig, är helt slut! Jag vet inte om jag håller på att bli sjuk eller vad det är?! Nu ska jag bara jobba en halv dag till, sen är det helg igen 🙂
Det blev en snabb middag ikväll bestående av ugnspannkaka med korv: Toad in a hole, som det heter i England. Jag gjorde den lite low carb-style. Korv med hög kötthalt och mandelmjöl istället för vetemjöl. En god vardagsmiddag!

Toad in a hole

 

Toad in a hole, ca 4p

ca 500 g god korv med hög kötthalt (jag använde 10 små, tjocka korvar med 80 % kött smaksatta med bl.a. timjan och vitlök)
8 ägg
250 g kesella 1%
1 dl mjölk
1 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1/2 tsk salt

Sätt ugnen på 200°C. Snitta korven och stek i lite smör tills den får färg i stekpanna. Vispa ihop ägg med kesella till en jämn smet. Tillsätt mjölken och sedan mandelmjöl, fiberhusk samt salt och vispa. Lägg korvarna i en ugnsfast form, modell större. Häll över pannkankssmeten och grädda i ugnen i ca 30 minuter eller tills den fått fint med färg. Servera ihop med sallad.

Toad in a hole

Nu har jag och Krille snöat in oss på Breaking Bad. Vi kanske är de enda i världen som inte sett den serien, men bättre sent en aldrig! Dessutom har vi ju alla fem säsonger framför oss. Hoppas nu bara att den är så bra som alla säger! Ha en fin kväll 🙂

Lämna ett svar