Frusen fluffig polkagristårta

Till Krilles födelsedag provade jag att göra en fryst polkagristårta. Jag har sett receptet på ett flertal bloggar och det kommer ursprungligen från Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman. Ni måste prova att göra denna!! Den är sååå god!!! Särskilt med den goda chokladsåsen till, som stelnar lite ihop med den kalla glassen, mmm…

Frusen fluffig polkagristårta Polkagristårta

 

Frusen fluffig polkagristårta, ca 8-10p:

20 oreokakor
2 msk kakao
25 g smör
1 burk marshmallowfluff (finns i vanliga matbutiker)
5 dl vispgrädde
några droppar pepparmintsolja eller pepparmintsarom
några droppar röd karamellfärg
1 dl polkagrisar + några till dekoration

Chokladsås

125 g mörk choklad
75 g smör
0,5 dl socker
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl vatten
en nypa salt

Börja med att smula kakorna i matberedare eller med stavmixer. Smält smöret och blanda det med kaksmulorna och kakaon. Tryck ut smulet i botten på en vanlig springform (med avtagbar kant). Ställ in i frysen. Vispa grädden, vispa försiktigt i marshmallowfluffet (det blir lite klumpar) Tillsätt några droppar pepparmintsolja. Lägg ca 1/3 av blandningen i en annan bunke och tillsätt karamellfärgen till den delen. Hacka polkagrisarna fint och blanda med den större mångden gräddfluff. Ta ut bottnen från frysen och bred över det vita fluffet, bred sedan på det röda fluffet. Ställ in i frysen i några timmar. Perfekt att göra någon dag i förväg! Ta ut 5-10 minuter innan servering. Dekorera med polkagrisar och ev. annat godis. Jag använde geléhallon och oreokakor.
Gör under tiden chokladsåsen: Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning, sjud i ca 10 minuter tills den blir tjock och glansig. Servera gärna lite ljummen till tårtan.

Frusen tårta Frusen fluffig polkagristårta

 

Lämna ett svar