Helenas goda kycklingpasta

Äntligen fredag! Jag har precis varit hos tandläkaren, inte det bästa sättet att börja dagen på men är ändå nöjd eftersom jag inte hade några hål 🙂
Har ni något roligt planerat i helgen? Ikväll blir det tyvärr jobb för min del, men hinner väl hem och se På Spårets andra halva (eller SVT Play). Imorgon ska vi på utflyttningsfest hos Krilles bror Ola och Helena, det ska bli jättekul! Vi var även hemma hos dem förra veckan och då bjöd Helena på en fantastiskt god pastarätt som jag måste dela med mig av här! Den passar lika bra till vardags som till helgmiddagen med ett glas gott vin 😉

Helenas goda pasta

 

Helenas goda kycklingpasta, ca 4 p:

2 vitlöksklyftor
1 liten gul lök
10 st jalapeno
1 paprika
lite pressad limesaft
2 pkt bacon
en liten broccolibukett
150 g champinjoner
1 grillad kyckling
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl crème fraîche
en näve basilika
en näve riven parmesan
1 krm curry
1 krm chili
1 msk kantarellfond
salt och peppar
tagiatelle

Hacka och fräs vitlök, lök, jalapenos och paprika med lite pressad lime i smör och olja tills det blir mjukt. Hacka och stek bacon och broccoli i en annan panna, lägg sedan över till de andra fräset. Dela svampen och fräs, tillsätt även den. Tillsätt grädde, crème fraîche och fond. Krydda med kryddorna och strö i parmesan, låt puttra på svag värme. Plocka kycklingen och lägg i röran, låt puttra ett par minuter till. Koka pastan enl. anvisning. Servera med riven parmesan och rucolasallad.

Helenas goda pasta

Lämna ett svar