Bruschetta Tricolore

God morgon! Här sitter jag och dricker kaffekopp efter kaffekopp framför Nyhetsmorgon. Älskar lördagsmorgnar! Frukosten bestod förutom kaffe av rostmackor med godaste apelsinmarmeladen (den i plåtburk från Sydafrika) och Stureost. Snart ska vi pigga på oss med ett pass på gymmet 🙂 Ikväll blir det som sagt utflyttningsfest hos Ola och Helena, så man kanske måste köpa sig någon ny outfit till dess också 😉
Igår morse tittade jag också på Nyhetesmorgon och då gästade Jennie Walldén, vinnaren av Sveriges Mästerkock 2013, som lagade italienskt. Hon gjorde bl.a. en bruschetta tricolore och den blev jag riktigt sugen på. Bruschetta är aldrig fel! Så vi svängde ihop en sån igår, ihop med lite fina skinkor och salami tillsammans med ett gott rödvin. En riktig myskväll, bara jag och sambon <3

Fredagsmys

Bruscetta Tricolore och charkuterier

 

Bruschetta Tricolore, 2 st:

ca 10 cocktailtomater (gärna på kvist)
1/2 avokado
1/2 mozzarellaboll
1 vitlöksklyfta
en näve färsk basilika
1 msk olivolja
salt och peppar
2 skivor vitt surdegsbröd

Rosta brödet i t.ex. brödrosten. Dela vitlöken och gnid den mot brödet. Dela cocktailtomaterna i kvartar, dela avokadon och mozzarellan i samma storlek. Hacka basilika. Blanda ihop allt i en skål och häll över olivolja samt salt och peppar. Fördela jämnt över brödskivorna. Servera gärna ihop med t.ex. parmaskinka och salami.

Bruscetta Tricolore

Lämna ett svar