Lax med purjotäcke

God kväll mina vänner! Vad hittar ni på denna lillördag? Jag trodde ju att det skulle vara Sveriges mästerkock idag, men det är handboll istället 🙁 Jag har verkligen ingen koll på handboll, fast än jag bor i Skåne…ooups! Ja ja, jag hade iaf föredragit ett matprogram framför sport! Jag lagade iaf lite mat idag och det blev lax med massor av purjolök, gott gott!

Lax med purjotäcke

 

Lax med purjotäcke, 2 p:

300-400 g färsk lax på bit
en liten purjolök
1 dl crème fraîche
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 °C(om du har tid så tillaga gärna på låg värme, ca 120°). Skölj och hacka purjolöken, ta bort den gröna blasten. Lägg laxen i en ugnsform med skinnsidan nedåt. Blanda purjo med resten och bred ut över laxen. Ställ in i ugnen ca 20 minuter beroende på hur du vill ha din lax och vilken ugn du har. Ta ut och känn med en gaffel, har du termometer ta ut vid ca 48-50 grader (tänk på att värmen stiger några grader även efter du tagit ur laxen ur ugnen). Servera med en god sås och ev. potatis eller wokad broccoli.

Lax med purjotäcke

 

Lämna ett svar