Julkorv med rotmos

Slut på helgen snart 🙁 Men jag gillar ändå söndagar! Känns som en dag utan måsten, man kan t.ex. laga mat och sånt skoj ;p Det har faktiskt blivit mycket matlagning idag, bl.a. julkorv med rotmos. Såååå gott! Jag brukar inte vara nått fan av rotmos, men gör man sin egen blir det alltid godare 🙂 Korven var ekologisk med extra hög kötthalt från Lundachark. Är det konstigt att äta julkorv i samband med tjugonda knut? Eller vad tycker ni? Det är ju nu julen ska ut…

Julkorv med rotmos

 

Julkorv med rotmos, ca 4-6p:

1 kålrot
2 stora morötter
6 potatisar
2 grönsakbuljongstärningar
25 g smör
salt
svart- samt vitpeppar

julkorv
färsk timjan

Koka upp ca 1 liter vatten. Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Koka tills de blir mjuka. Häll av buljongen, men spara en del av den. Mosa ihop rotsakerna med en potatisstomp eller liknande. Rör i smöret och lite av buljongen till en bra konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Sjud korven i kastrull med plasten på i ca 10-15 minuter. Ta sedan av plasten och skär i skivor. Toppa med färsk timjan.

Lämna ett svar