Julie & Julia & Scones

För alla matbloggare och andra matnördar där ute så rekommenderar jag filmen Julie & Julia. Ni kanske redan har sett den? Den handlar om en tjej som lagar alla recept ur kokboken Det goda franska köket och bloggar om det. Det var verkligen en inspirerande film för mig!

Idag åkte Ellen hem efter tre mysiga dagar hos oss. Vi hade en långfrukost med scones innan hon åkte.

Scones

 

Scones, tre stora kakor

8 dl vetemjöl
3,5 tsk bakpulver
2 tsk socker
en rejäl nypa salt
100 g rumsvarmt smör
3 dl mjölk

Sätt ugnen på 250 °C. Blanda de torra ingredienserna. Klicka i smöret och fördela jämnt i mjölet med händerna. Häll i mjölken, 1 dl i taget, och knåda ihop degen. Den ska vara lite kletig. Dela degen på tre och rulla till bollar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut till plattare kakor. Skär ett kors i varje kaka och nagga med en gaffel. Ställ in i ugnen ca 10-13 minuter eller tills de fått fin färg. Servera med philadelphia, smör, ost, marmelad, clotted cream eller nått annat gott 🙂

Lämna ett svar