Varm kronärtskocksdipp

Har ni vaknat till liv efter nyårsfirandet än? Vi har faktiskt varit och tränat precis, det kändes dock lite tyngre än vanligt ;p Det har ju blivit lite mindre av den varan de senaste veckorna med magsjuks*#%-tet! Nu hoppas jag verkligen att jag håller mig frisk ett bra tag framöver så att jag får tillbaka min gamla form.

När Madde och Ellen var här kvällen innan nyårsafton åt vi lite småplock. Bl.a. så lagade jag en varm kronärtskockdipp som blev super! Jag åt något liknande när jag var i Las Vegas i höstas och nu såg jag ett recept i senaste Elle mat & vin som påminde mig om denna dipp. Ni måste testa detta, det är supergott att dippa salta chips eller bröd i. Perfekt att bjuda på till fördrinken eller som vi, till annat småplock. Receptet är inspirerat av det i Elle mat & vin men med modifikation.

Varm kronärtskocksdipp

 

Varm kronärtskocksdipp

1 konservburk kronärtskockshjärtan
1 dl + 1/2 dl riven parmesanost
1 dl crème fraîche (fet)
en näve färsk hackad basilika
några droppar tabasco eller hot sauce
salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 225°C. Häll av spadet från kronärtskockorna och hacka i bitar, inte för fint. Blanda kronärtskockorna ihop med 1 dl av osten, crème fraichen och basilikan. Smaka av med tabasco (eller hot sauce) salt och peppar. Lägg dippen i en liten ugnssäker form. Strö resten av osten över. Ställ in i ugnen ca 20 minuter eller tills den fått fin färg. Servera med t.ex. rostat bröd eller chips.

Nu ska jag inta soffläge och titta på någon mysig film, imorgon är det åter till vardagen med jobb hela helgen. Ha det gott! Kram

 

 

 

Lämna ett svar