Nyttig grönsakspannkaka med lingon-crème fraîche

Hej!

Hur har helgen varit? Vi har haft det super! I fredags var vi ju på Malmö Opera, i lördags var vi på middag hos goda vänner och i går fick vi passa Krilles brorsdotter: sötaste lilla Maja 🙂 Nu är det åter till vardagen och vad passar inte bättre än lite vardagsmat!? Idag bjuder jag på en vegetarisk rätt eftersom jag tycker att man bör äta vegetariskt iaf en dag i veckan för djuren och miljöns skull! Det är ju dessutom väldigt gott 🙂 Ni som oroar er för proteinintaget så innehåller denna rätt mängder av proteiner från både ägg och kesella!

Grönsakspannkaka med lingon-crème fraïche

Grönsakspannkaka

1 stort broccolihuvud
1 squash
1 paprika
150 g champinjoner
8 ägg
250 g kesella 1% (en liten burk)
1 dl mjölk
1 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
0,5 tsk salt

Sätt ugnen på 200°C. Hetta upp en panna. Dela broccolin i mindre bitar, skiva squashen, tärna paprikan och dela på svampen. Stek/woka grönsakerna i lite olja tills de får färg, de ska vara krispiga. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form.Stekta grönsaker

Vispa ihop äggen och tillsätt kesellan och mjölken. Tillsätt sedan mandelmjöl, fiberhusk och salt. Vispa till en jämn smet. Häll pannkakssmeten över grönsakerna och ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pannkakan stelnat och fått lite färg. Grönsakspannkaka

Servera ihop med lingon-crème fraîche.

Lingon-crème fraîche

2 dl lingon
2 dl crème fraîche (jag använde den feta)
1 tsk honung

Blanda alla ingredienser.

 

 

Lämna ett svar