Skumtomtefudge samt vit choklad och lakritsfudge

Som sagt så kunde jag inte hålla mig ifrån julbaket längre! Så igår lagade jag fudge på skumtomtar. Det har varit väldigt poppis i matbloggsvärlden de senaste jularna. Så jag var ju också tvungen att prova detta vackra rosa bakverk. Fudgen blir supersöt så det är inget för de ”sockerkänsliga”. Jag provade även att göra en variant med saltlakrits i och den blev faktiskt super!

Skumtomtefudge och vit choklad och lakritsfudge

Skumtomtefudge

12 st skumtomtar
1 dl vispgrädde
2 dl socker
50 g smör
100 g vit choklad
några droppar röd karamellfärg

Lägg skumtomtar, grädde, smör och socker i en kastrull. Koka tills skumtomtarna har smält, rör hela tiden. Lyft ev. av kastrullen då och då från plattan så att de inte bränns. Lägg sedan i chokladen och rör tills den smält. Droppa i karamellfärgen. Rör till en jämn smet. Häll upp i en liten smörad form (ju mindre form desto mer höjd får fudgen). Ställ svalt. När den har stelnat, skär upp i kuber i önskad storlek.

 

Vit choklad och lakritsfudge

12 st döskallegodisar
1 dl vispgrädde
2 dl socker
50 g smör
100 g vit choklad

Klipp godiset i små bitar. Lägg godis, grädde, smör och socker i en kastrull. Koka i ca 5 minuter och rör hela tiden. Godiset smälter inte utan blir som små bitar i fudgen. Lägg sedan i chokladen och rör till en jämn smet. Häll ut i en liten smörad form(ju mindre form desto högre blir fudgen) Ställ svalt. När den har stelnat, skär upp i kuber i önskad storlek.

Fudge i skål

 

Varför inte baka fudge och ge som gåbortpresent istället för en blomma?! Lägg i en fin burk eller i lite celofan och snöra med något vackert band.

Ett svar på ”Skumtomtefudge samt vit choklad och lakritsfudge”

  1. Åh vad det ser gott ut!!!!!! Måste ha!!!!!

Lämna ett svar