Blomkålsrisotto med baconlindad kyckling

Jag älskar risotto! Tyvärr är det inte så nyttigt, så jag försökte göra en lite nyttigare variant utan snabba kolhydrater. Jag bytte ut riset mot finhackad blomkål. Det blev faktiskt supergott! Hade jag haft en skvätt vin i bakfickan hade jag självklart hällt i det också, men det gick fint utan 😉 Blomkålsrisotton är helt vegetarisk, dock åt vi baconlindad kyckling till men man kan ju äta det till vad som helst!
  

Blomkålsrisotto, ca 3-4 p:

1 blomkålshuvud
2 schalottenlökar
en klick smör att steka i
ca. 4 dl grönsaksbuljong (koka ihop 5 dl vatten med en tärning)
1 msk vitvinsvinäger
2 dl (minst!) riven parmesanost
salt och svartpeppar

Hacka blomkålen fint. Värm en stekpanna med djupa kanter, släng i en klick smör och bryn finhackad schalottenlök. Släng i blomkålshacket. Bryn i några minuter. Salta och peppra. Häll i ca en dl buljong i taget och låt puttra, när vätskan börjar försvinna häll på en till… fortsätt till önskad konsistens. Jag valde att ha lite tuggmottstånd i blomkålen. Häll i vinägern. När blomkålen är lagom mjuk, tillsätt parmesanosten och smaka ev. av med mer salt och peppar.

Baconlindad kyckling, ca 6p:

1 kg kycklingfilé
2 pkt bacon
1 pkt fetaost
1 burk soltorkade tomater i olja
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Ansa filéerna och dela i ca 2-3 delar. Salta och peppra runt om. Skär fetaosten i mindre stavar och dela tomaterna. Skär en skåra i varje kycklingbit och fyll med feta och tomat, linda en baconskiva runt. Lägg den baconlindade kycklingen i en smord ugnsform och ställ in i ugnen i ca. 35-40 minuter eller till kycklingen är genomstekt.

 

Lämna ett svar