Mandelbröd (LCHF)

På min arbetsplats pratar vi mycket mat och delar med oss av recept. Så idag provade jag ett recept på mandelbröd som min kollega Agneta delat med sig av. Det blev gott och passar extra bra med en skiva stark ost på 🙂 Agneta har en blogg som heter Spikklubba, kolla in den!
  

Mandelbröd (LCHF) (med lite modifiering à la matdelikat):

2 dl mandelmjöl
2 dl krossade linfrön
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 tsk salt
1 msk brödkryddor
3 dl solrosfrön + lite till topping
1 dl grovt hackade valnötter
250 g lättkesella
6 ägg

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en brödform med bakplåtspapper. Blanda mandelmjöl, linfrön, fiberhusk, bakpulver, salt, brödkryddor samt frön och nötter i en skål. Vispa äggen fluffiga med elvisp, vispa i kesellan. Blanda ner äggsmeten med resten. Häll smeten i brödformen. Strö över lite solrosfrön. Grädda i ca 1 h i ugnen.

 

Lämna ett svar