Ugnsbakad lax med snuskigt god gräslökssås

Ursäkta för min frånvaro senaste veckan! Jag har helt enkelt inte lagat någon spännande mat som passar för bloggen och varit allmänt lat 😉 Jag ska försöka skärpa mig 🙂
Hade ni en bra midsommar? Det hade jag! Vi var hos en vän på landet som äger en djurpark där vi bl.a fick mysa med lemurer! Haha! Det finns några bilder på instagram om ni vill följa mig där! ceciliavt heter jag.
Ikväll har jag iaf lagat ett recept jag vill dela med mig av, nämligen en snuskigt god sås till lax! Den innehåller bl.a något så otippat som räkost! Prova, ni kommer inte bli besvikna!

Gräslökssås, ca 3-4 p:

1 dl fet crème fraiche
1 dl räkost (jag använde Kavlis på tub)
1 dl vispgrädde
1 fiskbuljongtärning
svartpeppar
en näve klippt/hackad gräslök

Släng alla ingredienser utom gräslöken i en kastrull och koka försiktigt upp under omrörning så att buljongen löser sig. Tillsätt gräslöken. Klart!
Jag köper nästan bara färsk lax i hel bit och ugnsbakar den. Det är inte så mycket dyrare och det smakar mycket godare än fryst. För att tillaga en hel bit: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxbiten med skinsidan nedåt på bakplåtspapper i en ugnsform. Krydda med citronpeppar. Ställ in i ugnen i ca. 15-20 minuter beroende på hur tjock laxen är. Känn efter med en gaffel om du är osäker, den ska inte vara slemmig i mitten.
Ikväll åt vi laxen ihop med nypotatis och sallad. Nypotatis är ju bara sååå gott! Svårt att undvika kolhydraterna nu 😉

 

Lämna ett svar