Enkel gryta med pesto och kyckling

Vi lagar mycket gryta i den här familjen och idag är inget undantag 🙂 Det är ju så himla enkelt och smakar gott! Den här gången blev det en gryta med pesto och kyckling och den gick inte av för hackor 🙂

Pesto-kycklinggryta, ca 4-6p

1 kg kycklingfilé
2 dl créme fraiche
1 dl grädde
en halv burk grön pesto
1 msk grönsaksbuljong (pulver) annars ca 1/2 tärning
salt och peppar
100 g champinjoner
2 dl gröna ärtor

Börja med att ansa kycklingfiléerna och skär i mindre bitar. Salta och peppra ordentligt och stek i lite fett i en stekpanna till bitarna får fin färg. Dela svampen och släng i, samt ärtorna. Salta och peppra lite mer och tillsätt buljongen. Häll i créme fraichen, grädden och peston. Låt puttra en liten stund. Servera med ris och sallad.

Lämna ett svar