LCHF-pizza

I söndags provade vi LCHF-pizza för första gången och det var jättegott!! Påminner mycket om ”vanlig” pizza. Det är ju ändå mest pålägget som smakar 🙂 Jag googlade en massa recept på pizzabotten och provade till slut ett från 56kilo, vilket flera bloggare verkar gilla. Snabbt och enkelt gick det att göra också, vilket alltid är ett plus 🙂

LCHF-pizzabotten till 2 plåtar:

8 ägg
4 msk fiberhusk
1,5 dl vispgrädde
200 g god ost
en nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa(elvisp) ägg med fiberhusk, salt och grädde. Riv osten och vispa ihop med resten. Låt stå i knappt 5 minuter. Bred ut smeten på bakplåtspapper (2 olika). Ställ in i ugnen ca. 15 minuter. Ta ut plåten, höj värmen till 250 grader. Lägg på valfria ingredienser och ställ in i ugnen igen i ca. 5-10 eller till osten har smält och allt har fått lite färg.

Tomatsås till 2 plåtar (blir dock inte jättemycket, så om man vill ha mycket tomatsås rekommenderar jag dubbel sats)

ca. 40 cocktailtomater
2 msk honung
1 stor vitlöksklyfta
2 tsk vitvinsvinäger
lite salt och peppar

Skär tomaterna i bitar och värm försiktigt med honungen i en kastrull, låt puttra i några minuter. Pressa i vitlöken och låt puttra ca 10 minuter till. Tillsätt vitvinsvinäger och smaka av med salt och peppar.

Förslag till topping:

Tomatsås, skinka, champinjoner, oregano och riven ost

Tomatsås, skinka, bananskivor, ekologiskt jordnötssmör i små klickar, curry och riven ost.

Den här pizzan blev faktiskt riktigt god, så den kombinationen kommer jag definitivt att göra igen!

Lämna ett svar