Ingefärsgryta

Hej! Har ni långledigt denna helg? Det har tyvärr inte jag men jag njuter av det vackra vädret på kvällarna istället 🙂 Eftersom jag jobbade igår också så blev det inget nationaldagsfirande för min del men jag träffade upp min vän Madde på kvällen som hade möhippa. Hon hade haft en fullspäckad dag med bl.a segway och nakenbad på kallbadhuset. Så det var synd att man inte kunde vara med hela dagen! Det är nackdelen med att jobba inom vården…

Jag har tyvärr inga bilder att bjuda på från igår kväll men jag tänkte iaf bjuda på ett recept 🙂 Nämligen en thaigryta jag gjorde häromveckan. Supergod blev den med mycket smak av ingefära. Jag wokade grönsakerna innan och de blev riktigt ”crunchy”! Älskar knapriga grönsaker, särskilt broccoli!

Ingefärsgryta, ca 4p:

1 kg kycklingfilé
2 buketter med färsk broccoli
200 g champinjoner (jag blandade skogs och vanliga)
2 morötter
1 röd paprika
1 burk kokosmjölk
1 vitlöksklyfta
en ingefärsbit (ca. 2 x 2 cm)
2 tsk sambal oelek
1 msk sesamolja
1 tsk chilipulver
salt och peppar
olja att steka i

Hacka kycklingen i små bitar. Blanda i en bunke kycklingen med sesamolja, sambal oelek, chilipulver, riven ingefära och vitlök. Stek kycklingen till den får fin färg i en het stekpanna. Häll sedan över kycklingen i en gryta. Dela broccolin i mindre buketter och woka/stek i samma panna med lite extra olja, salta och peppra. Häll broccolin i grytan. Dela morötterna och paprikan i mindre stavar och dela ev. på champnjonerna, gör på samma sätt som med broccolin. Sätt grytan på den varma plattan och tillsätt kokosmjölken. Låt puttra en liten stund men inte förlänge för då behåller inte grönsakerna sin ”crunch”. Smaka av och tillsätt ev mer kryddor (salt, peppar, chili). Ät som det är i en skål eller servera ris till.

 

Lämna ett svar