Bakad gräddfil med kallrökt lax

Glad Påsk kära vänner! Hoppas ni äter mycket gott och umgås med nära och kära 🙂 Det jag gillar med påsken är att det känns så kravlöst, endast en helg att bara mysa.

Om ni vill göra något extra till kvällens påskbuffé eller till förrätt kan ni prova bakad gräddfil. Vi hittade receptet i senaste buffé. Det är ju faktiskt en bra LCHF-förrätt om man kör på det spåret 😉

  

Bakad gräddfil, 4p:

1,5 dl gräddfil
0,5 dl vispgrädde
3 äggulor
salt och svartpeppar
kallrökt lax
vårlök
dill

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda gräddfil, grädde och äggulor, smaka av med salt och peppar. Häll upp i ugnståliga ugnsformar. Grädda i ugnen till en fastare konsistens, ca 25 minuter, håll lite koll. (i receptet stod det 125 grader 25 minuter, men det stämde inte alls!)
Hacka kallrökt lax i tärningar och skär löken i tunna skivor. Toppa varje form med lax, lök och dill. Ät direkt 🙂

Lämna ett svar