Rökig barbequesås

Vad brukar ni hitta på om ni har en ledig dag utan måsten? Min absoluta avkoppling är att laga mat och måla. Så nu står en Pulled Pork i ugnen och väntar på att bli äten ikväll, samtidigt som jag kladdar lite på en canvas 🙂

Har ni lagat Pulled Pork tidigare? Inte jag, så det här blir första gången. Jag delar med mig av receptet först när jag smakat på det 😉 Men jag ska dela med mig av en gudomlig barbequesås som jag precis lagat (pulled porken ligger i såsen nu). Perfekt att ha till grillat, hamburgare eller ribs!

Rökig barbequesås, till ca. 1 L sås:

2 x 500 g passerade tomater
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 röd chili (jag tog en stor)
3 dl farinsocker
1 dl mörk sirap
3/4 dl vitvinsvinäger
1 msk liquid smoke (finns i välsorterade matbutiker)
1 tsk hot sauce
1 tsk paprikapulver
salt och peppar
1 msk smör till stekning

Börja med att att hacka vitlök, lök och chili. Fräs allt i en kastrull, var försiktig så att de inte bränns! Häll i resten av ingredienserna och låt allt puttra på medelvärme i ca 30-45 minuter. Puttra längre om du vill ha en tjockare/segare sås.

Lämna ett svar