Hoppas ni har haft en bra helg! Snart är det ny vecka och ny vardagsmat som ska lagas, så här kommer ett tips på en enkel fisksoppa att prova i veckan. Till och med min sambo som inte är så förtjust i fisk tyckte att den var god!
  
Enkel fisksoppa, till 4p:
400 g tinad torsk (eller annan vit fisk)
1 stor purjolök
2 morötter
1 röd paprika
ca. 150 g champinjoner
2 fiskbuljongtärningar
6-7 dl vatten
2,5 dl créme fraiche
1/2 dl hackad dill
cayennepeppar
1-2 tsk sambal oelek
salt och peppar

Hacka grönsakerna i mindre bitar och fräs i smör i en kastrull. Tillsätt sedan vatten och buljong. Låt koka ca 5 minuter. Vrid ner värmen något. Lägg i créme fraichen och krydda med cayenne, sambal, salt och peppar efter smak. Dela fisken i bitar och lägg i soppan precis innan servering, låt sjuda till fisken är färdig.
Broccolin ni ser på bilden kokade jag och hade till, men det går lika bra utan.

Print Friendly, PDF & Email
Enkel fisksoppa

Inläggsnavigering


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton − 13 =