Enkel fisksoppa

Hoppas ni har haft en bra helg! Snart är det ny vecka och ny vardagsmat som ska lagas, så här kommer ett tips på en enkel fisksoppa att prova i veckan. Till och med min sambo som inte är så förtjust i fisk tyckte att den var god!
  
Enkel fisksoppa, till 4p:
400 g tinad torsk (eller annan vit fisk)
1 stor purjolök
2 morötter
1 röd paprika
ca. 150 g champinjoner
2 fiskbuljongtärningar
6-7 dl vatten
2,5 dl créme fraiche
1/2 dl hackad dill
cayennepeppar
1-2 tsk sambal oelek
salt och peppar

Hacka grönsakerna i mindre bitar och fräs i smör i en kastrull. Tillsätt sedan vatten och buljong. Låt koka ca 5 minuter. Vrid ner värmen något. Lägg i créme fraichen och krydda med cayenne, sambal, salt och peppar efter smak. Dela fisken i bitar och lägg i soppan precis innan servering, låt sjuda till fisken är färdig.
Broccolin ni ser på bilden kokade jag och hade till, men det går lika bra utan.

Lämna ett svar