Italienska rullader med spännande smaker

I helgen lagade vi dessa rullader som jag lagat flera gånger tidigare. De är sååå goda så ni måste bara testa dem! Receptet har jag fått från Gourmetmorsan.

Italienska rullader, till 4 p

ca. 500 g lövbiff
en liten parmesanost
ca 8 skivor parmaskinka
2 citroner, rivet skal
färsk salvia
1 dl vetemjöl
salt och peppar
smör till stekning
pappardelle-pasta
0,5 dl kalvfond
1 dl grädde
1 dl créme fraiche
1,5 dl vatten
tandpetare

Banka ut lövbiffen till tunna skivor. Dela till mindre bitar (ca. 1 dm i diameter). Lägg parmaskinka över bitarna. Skär en parmesanstav och lägg på varje bit. Strö över lite rivet citronskal och lägg ett salviablad per rullad. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik och rulla rulladerna i. Hetta upp en panna och stek rulladerna i smör till de får fin färg. Ta upp rulladerna och lägg åt sidan. Vispa ur pannan med vatten och häll sedan i kalvfond, grädde och créme fraiche. Smaka ev av med en nypa socker. Låt småputtra några minuter medan pastan kokar. Lägg sedan rulladerna i såsen.

 

Lämna ett svar