Halloumi hot pot

Hej hej!!

Har ni sett eller ätit den ”nya” färdigrätten Halloumi hot pot?! Jag vet faktiskt inte om den är ny eller inte men jag tror det. Iaf min kära blivande man brukar äta den på jobbet ibland när inget mer spännande erbjuds i matsalen eller inga matlådor hemifrån erbjuds 😉 Så det var faktiskt mannens idé att vi skulle försöka laga rätten hemma! Så vi slog slag i saken här om dagen och det blev riktigt gott! Bättre än originalet! Vi hittade ett recept på köket.se men det kändes lite ofullständigt, så jag ska försöka beskriva hur vi gjorde.

Halloumi hot pot, 4-5 portioner

olja till stekning
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 palsternacka
1,5 dl röda linser (torra)
1,5 dl gröna linser (torra)
1 sötpotatis
1 grönsaksbuljongstärning
2 cm av en liten bit ingefära
1 krm chiliflakes
2 krm spiskummin
400 g kokosmjölk
vatten
300 g halloumi
ett litet broccolihuvud

Skölj och koka linserna enl. instruktionerna på förpackningen (jag kokade fakttiskt gröna och röda linser ihop, trots att de har olika koktid, i ca 20 minuter, sen fick de gröna koka färdigt i grytan).Hacka löken och vitlöken, skala och dela morot samt palsternacka i små bitar, fräs allt i lite olja tills löken blir genomskinlig. Tillsätt 1,5 dl vatten och låt koka under lock i ca 10 minuter. Mixa sedan grönsakerna grovt med stavmixer. Lägg tillbaka i pannan. Tillsätt buljong, kokosmjölk, chili, spiskummin, riven ingefära, sötpotatis (skalad och delad i cm-stora bitar) samt linser. Låt puttra på svag värme i ca 30 minuter, rör då och då,  eller tills sötpotatisen är mjuk. Tillsätt ev lite mer vatten emellanåt. Precis innan servering: koka broccolibuketter och stek halloumin i tärningsbitar tills de får fin färg. Servera ev. med ris och sallad.

Hoppas det smakar!! Ha en fin kväll <3

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − fjorton =