Panerad spätta och snabb remoladsås

God morgon!!

Tisdag idag och en perfekt dag för fisk! Varför äter man traditionellt fisk på tisdagar? Någon som vet? Ja, varför äter man soppa och pannkaka på torsdagar?

Panerad spätta, så enkelt och så gott! T.o.m. den kräsne Krille tycker att det är super 😉 Bättre än fiskpinnar (jo, tack!) Det var min morbror som bjöd på panerad spätta till lunch när vi hälsade på i Östersund för ett tag sedan och då undrade jag för mig själv varför jag aldrig hade gjort det tidigare!

Panerad spätta

Panerad rödspätta, 4 p

8 rödspättafiléer
salt och svartpeppar
vetemjöl (ca 2 dl)
2 ägg
ströbröd (ca 2 dl)
smör att steka i

Förbered med tre tallrikar, en med mjöl, en med vispat ägg och en med ströbröd. Vänd filéerna först i mjöl sedan i ägg och sist i ströbröd. Stek på medelvärme i rejält med smör i någon minut per sida. Servera genast ihop med remoladsås och kokt potatis.

Snabb remoladsås

3 dl gräddfil
1 dl majonäs
20 st skivor smörgåsgurka
1 äpple
salt och citronpeppar

Hacka äpplet och gurkan i bitar, blanda ihop med gräddfilen och majonäsen, smaka av med salt och peppar.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × fem =